2007.02.10.
13:18

Írta: Novanna

Bolond vasárnap

VááááIsmét AKT színház...

Merőben más stílusú darabot láttam, mint legutóbb, a Műegyetem R épületében berendezett, öteletesen R-klubnak nevezett stúdióban, a Bolond vasárnapot. Valentyin Katajev, orosz író darabja könnyed szórakozást nyújt.

Történetünk a Napraforgó üdülőben játszódik, ahol-, mint azt többször hallhatjuk,- valaki egyszer pihen, nem tud többé pihenni...-máshol.

A darab erőssége kétségkívül a remek zene. A Romhányi írta dalszövegek és a zongora remekül összepasszolnak, a melódiák pedig kifejezetten azok az "ismerős" dallamok, amelyeknél azt érezzük, hogy "már hallottuk valahol". Kecskeméti Gábor a zongora mögött, a színészek pedig énekelnek.

Az első felvonás döcögött egy kicsit, a második alatt viszont rendesen megdolgozták a nevetőizmainkat.

Az R-klub üzemeltetőinek üzenem, akik jóindulatúan kinyitották az ablakokat a székek mögött, hogy a második felvonás alatt meg lehetett fagyni. Jött a derekunkra a hideg, még a zongorista is gyanakodva nézegetett körbe, hogy honnan jön a hűs levegő.
Legközelebb, ha lehet csukják be az ablakokat szünet után!

A Bolond vasárnap tehát kellemes esti kikapcsolódást ígér gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Persze azért nem egy Csehov...

Valentin Katajev – Aldobolyi Nagy György – Romhányi József: Bolond vasárnap

Szólj hozzá!

Címkék: akt r klub

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturanova.blog.hu/api/trackback/id/tr703589589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása