2008.03.13.
14:28

Írta: Novanna

Hölgyek palettával -avagy nők pemzlivel

ÜcsörögHát igen. Nem is tudom mit vártam a Hölgyek palettával címen futó kiállítástól, melyet itt néhány bejegyzéssel lejjebb reklámoztam. Olyan érzése volt az embernek, ahogy a képeket nézegette, hogy az unatkozó feleségek (akik legtöbbször X báró/grófné/vitéznék voltak) végtelen szabadidejük elütésére ecsetet ragadtak, és szintén unatkozó barátnőiket, vagy a reggelinekvalót festegették meg.

Hát igen. Nem is tudom mit vártam a Hölgyek palettával címen futó kiállítástól, melyet itt néhány bejegyzéssel lejjebb reklámoztam. Olyan érzése volt az embernek, ahogy a képeket nézegette, hogy az unatkozó feleségek (akik legtöbbször X báró/grófné/vitéznék voltak) végtelen szabadidejük elütésére ecsetet ragadtak, és szintén unatkozó barátnőiket, vagy a reggelinekvalót festegették meg.

Szó se róla, volt néhány igen kivételes és tehetséges alkotás, de akármennyire fáj bevallani, nem sok. Persze lehet, sőt nagyon valószínű, hogy egyetlen kiállítás (ugyanis a tárlaton látható képek mind Saphier Dezső gyűjteményéből származnak) nem adhat teljes, sőt, talán megközelítőleg teljes képet sem a II. világháború előtti női festészetről, azonban kétségtelen, hogy egyetlen a korstílust hitelesen tükrözi.

Sikerült néhány lesifotót készítenem a tárlaton, közzéteszek belőlük párat. Volt viszont egy kép, Hámori (azt hiszem) Ildikó Pasziánsz c. festménye, ami nagyon tetszett, csak sajnos azt a termet bőszen őrizte egy teremőr bácsi...:(

Zsidó gyerekek -na ez nagyon jó kép voltEz olyan schiele-s akar lenni kicsit Hú, ez nagyon kifejező

 

Itt van bővebb infó

 

Szólj hozzá!

Címkék: nemzeti múzeum saphier

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturanova.blog.hu/api/trackback/id/tr233589630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása