2008.06.19.
12:08

Írta: Novanna

balett-foci : 0-1

a nyertesIde jutottunk, kérem szépen, hogy ezt a hírt kellett a napokban hallanom a Bartók Rádióban: "Bécsben elmarad a labdarúgó-bajnokság döntőjének napjára meghirdetett balettelőadás. A nézők nem szívesen verekednék át magukat a belvárosban tolongó szurkolókon - indokolta a döntést a Bécsi Állami Operaház."
a nyertesIde jutottunk, kérem szépen, hogy ezt a hírt kell hallanom a Barttók Rádióban: "Bécsben elmarad a labdarúgó-bajnokság döntőjének napjára meghirdetett balettelőadás. A nézők nem szívesen verekednék át magukat a belvárosban tolongó szurkolókon - indokolta a döntést a Bécsi Állami Operaház." 
 
A továbbiakból azt is megtudhattuk, hogy a máskor zsúfolásig telt nézőtér üres, mióta elkezdődött az EB. 17 (!) éve (ennyi ideje van a Bécsi Állami Operaháznál Ioan Hollander, az intézmény igazgatója) nem fordult elő, hogy érdektelenség miatt elmaradt volna előadás a világ egyik leghíresebb operaházában. 
 
Akkor most hogy is van ez, kérem szépen? A nézők nem verekednék át magukat a tömegen...? Akkor hogy jön ezzel össze az érdektelenség, valamint a néhány nappal ezelőtt szintén elenyésző érdeklődésre számot tevő Végzet hatalma előadás? Valami nagyon nem működik, ha eljutottunk oda, hogy egy nyavalyás foci döntő miatt elmaradjon egy olyan előadás, melyre rengetegen külföldről utaznak az osztrák fővárosba. (Itt teszem hozzá, hogy én is szavazok persze az iwiwen meg a freeblogon, hogy ki nyeri az aktuális meccset, de ennyiben ki is merül az érdeklődésem, még egyetlen mérkőzést sem néztem végig...) 
 
Mielőtt még úgy tűnne, hogy a foci ellen ágálok, Isten ments! Csupán azt nem értem, hogyhogy pont mostanra vált olyan népszerűvé a labdarúgás, hogy ez mondjuk a balett rovására menjen. Érdektelenség? Na, tessék bevallani, mindenki hazamegy balett helyett focit nézni.
 
Nota bene: Véleményem szerint egész nyárra bezárhatnák az összes kulturális központot, tudniillik az olimpia még nagyobb tömegeket fog a TV elé vonzani, mint az EB -vagy (és persze, már említenem sem kell) egy balett, egy koncert, egy színdarab, vagy egy opera.
 
Úgyis eddig is mindenki Bécsről vett példát...  
 

1 komment

Címkék: bécs labdarúgó eb

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturanova.blog.hu/api/trackback/id/tr803589659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_48992 2008.06.29. 18:45:19

Nagyon gondolkozom, hogy bosszúból nem nézem meg a meccset...
süti beállítások módosítása