2008.02.08.
13:22

Írta: Novanna

A magyar film 100 éve

Körhinta -a kiállítás reklámpképeIgen, jól látjátok, kiállításról írok. Mivel nem árasztanak el az izgatott visszajelzések a bloggal kapcsolatban, gondolom senki sem veszi a szívére, ha két színdarab vagy opera közt a felesleges bejegyzések helyett valami tartalmasabbat írok. Úgyhogy ezentúl a kiállításokról is tudósítok, amiket megnézek, mert tapasztalataim szerint többet járunk múzeumokba, mint színházba, én legalábbis az utóbbi időben rengeteg kiállítást láttam. Hát íme, az első!

Igen, jól látjátok, kiállításról írok. Mivel nem árasztanak el az izgatott visszajelzések a bloggal kapcsolatban, gondolom senki sem veszi a szívére, ha két színdarab vagy opera közt a felesleges bejegyzések helyett valami tartalmasabbat írok. Úgyhogy ezentúl a kiállításokról is tudósítok, amiket megnézek, mert tapasztalataim szerint többet járunk múzeumokba, mint színházba, én legalábbis az utóbbi időben rengeteg kiállítást láttam. Hát íme, az első!

A Friss Európa kiállítás után kicsit megharagudtam a Kogart Múzeumra, többet vártam volna, most azonban visszaállt a régi bizalom. A március közepéig megtekinthető kiállítás végigkíséri a magyar filmgyártást a kezdetektől napjainkig (avagy a Táncz c. első magyar filmtől mondjuk a Taxidermiáig). Három emelet telis tele képekkel, filmposzterekkel és videókkal, díszletekkel, kosztümökkel (pl. Mephisto palástja), zenével (többek közt Karády Katlain hangja leng a levegőben) és még sok mindennel, mi szem szájnak ingere.

A kiállítás minden nap megtekinthető 10:00-18:00 óráig. A diákjegy 600 Ft volt, így feltételezem a felnőtt 1200.

Leírás a kiállításról

 

Szólj hozzá!

Címkék: film kogart ház

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturanova.blog.hu/api/trackback/id/tr33589623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása